Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.
SESAM logo

Regionalt kompetansesenter for eldremedisin og samhandling - SESAM

SESAM ble opprettet av Helse Vest i 2010 for å styrke samhandling, forskning og fagutvikling, nettverksbygging og undervisning innen fagfeltet eldremedisin. Eldremedisin omfatter fysiske, psykiske og sosiale forhold som kan oppstå i forbindelse med akutt sykdom, ved behandling av kroniske lidelser, rehabilitering og ved livets slutt.

Kontakt SESAM

Klinisk behandlingsforskning - KLINBEFORSK

Kliniske studier med mennesker blir også kaldt utprøvende behandling for nye metoder og legemiddel. Når du deltar i studier som pasient, får du tett oppfølging. Dette innbærer flere kontroller, tester og prøver enn vanlig behandling.
Les mer om forskningsprosjektene du kan bli med i her:
Forskning på hjerne

ABBA-GP-studien

Kan en ny blodprøve forenkle og forbedre diagnostikk av Alzheimers sykdom? Nå har det blitt mulig å påvise hjerneforandringer typisk for Alzheimers demens gjennom en blodprøve. Denne studien undersøker om blodprøven er nøyaktig nok til å tas i bruk i norsk fastlegepraksis. Personer med hukommelsesvansker eller andre symptomer på mulig demens og som har fastlege i Sør-Rogaland inviteres til å delta i studien.
Les mer om ABBA-GP her
Happy senior couple outside

Bli med på hjerneforskning - PROTECT Norge-studien

PROTECT Norge er en omfattende forskningsstudie, som skal finne ut hvorfor noen rammes av demens og hvordan hjernen utvikler seg når du blir eldre. Delta fra din egen stue – og bidra til å løse demensgåten.
Les mer og delta her:
En gruppe med mennesker som holder opp et banner med PROTECT logo på

WiseAge

WiseAge er SESAMs plattform for brukermedvirkning og samfunnsengasjement. WiseAge arbeider med å involvere eldre i forskning og kunnskapsutvikling i et samfunn der andelen eldre vil vokse og kreve nye måter å arbeide for og med denne gruppen.
Les mer om WiseAge her
WiseAge seniorrådgivere

Arrangementer

  • Åpen lesegruppe
    Lesegruppe vil si at du, i fellesskap med andre, lytter til en tekst som blir lest av en leseleder.
    Åpen lesegruppe
    11.
    september
    2024
    3 dager
  • Lymfomskolen
    Kurs for personer med lymfom og deres pårørende. Kursdeltakerne skal få kunnskap om sykdom og behandling, og verktøy til å leve godt med helseutfordringen.
    Lymfomskolen
    31.
    oktober
    2024
    Flere datoer
  • Parkinsons sykdom
    For pasienter med Parkinsons sykdom og deres pårørende. Kursdeltakerne skal få kunnskap om sykdom og behandling, og verktøy til å leve godt med helseutfordringen.
    Parkinsons sykdom
    12.
    november
    2024
    Flere datoer
Sist oppdatert 29.08.2024